MAD VIN MUSIK


En erindringskogebog af Oscar K.


Udkommer 12. maj 2023


"Som ung studerende levede jeg hovedsagelig af Miracoli spaghetti med tomatsovs, og ved sjældne lejligheder blev det til en dåse grønlandske rejer med mayonnaise på franskbrød og en flaske æblevin fra Brugsen. Til gengæld læste jeg meget i en beskeden, lille kogebog med titlenItaliensk Mad, som jeg havde fundet for 4 kr. i en bogkasse."

En genre forfatteren Oscar K. aldrig har begået sig indenfor, er kogebogsgenren, til trods for en livslang interesse for gastronomi, ikke mindst pirret af mange år med bopæl i Calpe, Spanien.
På opfordring af forfatterkollegaer, venner og familie har han nu sammenstillet en erindringskogebog, for at flere vil kunne finde inspiration i hans køkken og det 'soundtrack', der gennem årene har fulgt hundredvis af timer i køkkenet.

Der er tale om enlæsekogebog, som forhåbentlig vil vække længsler, appetit og tørst, så man fra lænestolen kan forestille sig retterne og få lyst til at give sig i kast med nogle af dem, mens man lytter til de musikfavoritter, der er parret med opskrifterne – fra Marilyn Monroe over Katinka og tilbage til Bach – og nyder et glas af den anbefalede vin til.


Illustreret af: Dorte Karrebæk

Køb bog