Sigvard Bennetzen voksede op i den lille landsby Spandet under fattige forhold, der mest af alt kunne minde om dem, Andersen Nexø fortæller om i Ditte Menneskebarn. Med hjælp fra gode voksne kom Sigvard på Ribe Katedralskole, blev efter endt studentereksamen i 1956 ansat som speaker i Danmarks Radio og studerede sideløbende dansk og russisk litteratur. Han blev cand. mag. i 1967 og samme år programsekretær i DR. Derefter var han i mange år tilknyttet TV-teatret bl.a. som chef og TV-fiktion som dramachef, og i 1993 blev han chef for Radioteatret.


Radioteatret oplevede under Sigvard Bennetzens ledelse en renæssance og blev eksponent for ny dansk dramatik, der udforskede radioteatret som lydmedium og lydens teater i mange spil som Søster Midnat af Staffan Valdemar Holm, Egernet tilbage til haven af Morti Vizki og Måvens og Peder af Line Knutzon. Sigvard Bennetzen mente, at kunstnerne skulle bevare autoriteten som afsendere, og at radiomediet skulle stilles til rådighed og stærkest muligt tjene den kunstneriske vilje. Efter 44 år i Danmarks Radio sagde Sigvard Bennetzen sin stilling op i 2000.


Tilværelsen som pensionist tilbragte han dels i sommerhuset i Odsherred med bl. a. syltning af hyben og nogle måneder om året i Spanien med god mad, litteratur og vin. Sigvard Bennetzen var en uvurderlig mentor og trofast ven.


Ære være hans minde.