Kristeligt Dagblad

Forfatter, illustrator Dorte Karrebæk, Juelsminde, blev uddannet illustrator fra Kunsthåndværkerskolen i 1968. Samme år fik hun ansættelse hos Fridtjov Gelin Sales Promotion og senere på Ramnæs Reklamebureau. Siden fulgte jobs på henholdsvis Rudolf Steiner Børnehaven i Humlebæk, Østervej Børnehave i Fredensborg og fra 1977 i Humlebæk Dagcenter. Hun etablerede egen tegnestue i 1990 og var fra samme år gæstelærer på Designskolen i Kolding.


Dorte Karrebæk, der i et par år i 1990’erne var medlem af Dansk Forfatterforening, Litteraturrådets udvalg for illustreret litteratur, har skrevet og illustreret blandt andet bøgerne ”Hundesnoren”, ”Der er et hul i himlen” og ”Det var nok det bedste”.


Til andres tekster har hun illustreret blandt andet ”Niels Klim I-IV”, ”Gudesjov” og ”Da Gud var dreng”.

Dorte Karrebæk er tildelt en lang række priser herunder Kulturministeriets Børnebogspris, Årets bedste bogarbejde i 2010 og senest Nordisk Råds Børne- og ungdomspris i litteratur i 2016.


Hun arbejder i øjeblikket på en række gruppeportrætter med arbejdstitlen ”Album”. I forbindelse med fødselsdagen udsender medlemsbladet for Dansklærerforeningens folkeskolesektion et festskrift for hende.