Forfatteren Oscar K. har en stjerne hos boghandleren på Bornholm. For hans navn. For hans originalitet. 

Oscar K. skriver ikke kogebøger, men han har haft en livslang interesse for gastronomi, ikke mindst inspireret af egnen omkring sin bopæl i Calpe, 100 km syd for Valencia i Spanien. På opfordring af forfatterkollegaer, venner og familie har han bikset en erindringskogebog sammen, med retter og dertilhørende 'soundtrack'. Lydsporet fra hundredvis af timer i køkkenet. Fra Marilyn Monroe til Bach. Skål og velbekommen.

Lektør Kent Skov Andreasen skriver om MAD VIN MUSIK bl.a.:


Gastronomi har været en livslang interesse for forfatteren Oscar K. - især medudgangspunkt i et mangeårigt ophold i Spanien. Det er blevet tildenne ”erindringskogebog” for interesserede i at læse om og lavelidt avanceret mad.


Her er det ensamling madopskrifter, primært fra det spanske og italienske køkken,der har sat sig varigt fast i hans hukommelse. Mange opskrifterledsaget at titler på musikstykker, der har betydet meget for OscarK. - fra jazz og pop til klassisk musik. Sidst et afsnit omkrydderurters anvendelsesmuligheder illustreret med små vignetter ifarver af chili, kapers, safran m.m. af Dorte Karrebæk.


Bogen benævnes også”længslernes kogebog” sigende for hvad maden, vinene og musikkenhar betydet for forfatteren. Det er en læsekogebog helt udenmadillustrationer og detaljerede vejledninger og med en delinteressante, ret ukendte retter. Det er bogens kvalitet. Bogensmålgruppe er primært nysgerrige madentusiaster.MAD VIN MUSIK

En erindringskogebog af Oscar K.


udkommer 12. maj 2023


"Som ung studerende levede jeg hovedsagelig af Miracoli spaghetti med tomatsovs, og ved sjældne lejligheder blev det til en dåse grønlandske rejer med mayonnaise på franskbrød og en flaske æblevin fra Brugsen. Til gengæld læste jeg meget i en beskeden, lille kogebog med titlenItaliensk Mad, som jeg havde fundet for 4 kr. i en bogkasse."

En genre forfatteren Oscar K. aldrig har begået sig indenfor, er kogebogsgenren, til trods for en livslang interesse for gastronomi, ikke mindst pirret af mange år med bopæl i Calpe, Spanien.
På opfordring af forfatterkollegaer, venner og familie har han nu sammenstillet en erindringskogebog, for at flere vil kunne finde inspiration i hans køkken og det 'soundtrack', der gennem årene har fulgt hundredvis af timer i køkkenet.

Der er tale om enlæsekogebog, som forhåbentlig vil vække længsler, appetit og tørst, så man fra lænestolen kan forestille sig retterne og få lyst til at give sig i kast med nogle af dem, mens man lytter til de musikfavoritter, der er parret med opskrifterne – fra Marilyn Monroe over Katinka og tilbage til Bach – og nyder et glas af den anbefalede vin til.


Illustreret af:Dorte Karrebæk